Campagnes

We streven ernaar om ieder jaar twee grote evenementen te organiseren. Zo hebben we in 2017 de campagne #KlimaatKandidaat gehouden en organiseren we op 21 oktober de Jonge Klimaattop.

Lees hieronder meer over de evenementen die we tot nu toe georganiseerd hebben!

 

Kijk in onze kalender om te zien welke andere evenementen er de komende tijd georganiseerd worden!

Trump naar de maan!

“One small step for a Trump, but one giant leap for mankind.”

Op 21 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Ongeveer vijftig jaar na dato zorgt de Jonge Klimaatbeweging voor het volgende historische moment: wij sturen Donald Trump naar de maan!

Donald Trump is namelijk erg stout geweest, hij is uit het Parijs-akkoord gestapt. De wetenschappelijke feiten hebben Trump er niet van kunnen overtuigen dat wij beter voor onze planeet moeten zorgen. Er is daarom nog maar één optie: Trump moet de ruimte in! Als hij vanaf de maan ziet hoe prachtig onze aarde is, moet Trump zich wél vol overgave inzetten om klimaatverandering tegen te gaan.

Deel, like of attend ons event om op de hoogte te blijven van de laatste Trumpmoonia.

“Houston, problem solved!”

Het Borrelt

De wereld borrelt en wij borrelen mee. Twee keer per jaar organiseert de Jonge Klimaatbeweging een borrel. Het bestuur en de werkgroepen van de Jonge Klimaatbeweging zullen hierbij aanwezig zijn. Het is dus de uitgelezen kans om keer al je vragen te stellen over de Jonge Klimaatbeweging, de campagne #KlimaatKandidaat en de Jonge Klimaattop. Maar praten over je laatste Tinderdate mag natuurlijk ook!

#Klimaatkandidaat

De Tweede Kamer verkiezingen van 2017 waren cruciaal voor klimaatbeleid. Binnen nu en vijf jaar moet de omslag naar een duurzame economie gemaakt worden, willen we de Parijsdoelen halen. Om deze reden is het belangrijk dat zowel linkse als rechtse partijen ambitieuze klimaatdoelen stellen. Het doel van deze campagne was, samen met de politieke jongerenorganisaties, binnen elke partij een politicus te selecteren die namens jongeren klimaat hoog op de agenda kan zetten. Jongeren kunnen met hun stem op #klimaatkandidaat een signaal af geven dat ze klimaat prioriteit geven. De komende vier jaar houden we contact met alle klimaatkandidaten over hun vorderingen en de mening van jongeren.

 

De klimaatkandidaten en meer informatie vind je hier: http://klimaatkandidaat.nl/

X