Jonge Klimaattop

In november vindt de internationale klimaattop (COP23) plaats in Bonn, waar de voortgang van het Parijsakkoord wordt besproken. Om de Parijsdoelen in Nederland te behalen is in 2016 de Energieagenda opgesteld. Deze agenda is volgens velen echter nog lang niet ambitieus genoeg. Daarom is het dus de hoogste tijd voor een jongerenversie: de klimaatagenda! Om deze agenda te realiseren organiseert de JKB op zaterdag 21 oktober 2017 de Jonge Klimaattop. Tijdens dit inspirerende congres komen jongeren, vertegenwoordigers van jongerenorganisaties en experts samen om hun input te geven voor de klimaatagenda.

De Klimaatagenda

Hoe ziet onze maatschappij er in 2050 uit? Wat is de impact van klimaatverandering op onze manier van wonen en werken of het voedsel dat we eten? En hoe betrekken we jongeren in dit verhaal? Tijdens de Jonge Klimaattop gaan we aan de hand van de thema’s wonen, werken, mobiliteit, onderwijs en voeding in op deze vragen. Vervolgens bespreken we welke stappen er gezet moeten worden om een duurzame toekomst te realiseren. Maar het blijft niet bij praten! Er zal een ambitieuze klimaatagenda worden opgesteld, vol met doelstellingen, actiepunten en concrete ideeën om onze ambities te verwezenlijken. Op die manier wordt dit document dé visie van de jongeren in Nederland.

 

Aan het einde van de dag zal de klimaatagenda worden gepresenteerd aan de pers. De jongerenvertegenwoordigers naar de VN zullen hem daarna meenemen naar de klimaattop in Bonn. Zo verzekeren we dat onze agenda ook echt impact maakt!

Klimaatdialogen

In aanloop naar de Jonge Klimaattop organiseert de JKB twee Klimaatdialogen op maandag 7 augustus en maandag 4 september. Tijdens deze dialogen gaan we in gesprek met zoveel mogelijk jongerenorganisaties en verzamelen we hun input als voorbereiding op de Jonge Klimaattop. Zo creëren we een breed draagvlak voor onze klimaatagenda en kunnen we spreken met één stem . Klik hier voor een overzicht van de jongerenorganisaties die betrokken zijn bij de JKB.

 

Programma en sprekers

Nog even geduld, zodra de sprekers en het programma bekend zijn, zullen we dit met jullie delen!

 

Aanmelden

Aanmelden voor de Jonge Klimaattop is nu nog niet mogelijk. Hou onze social media in de gaten om als eerste te weten vanaf wanneer dit wel kan!

 

Neem voor vragen en meer informatie gerust contact met ons op via jongeklimaattop@jongeklimaatbeweging.nl

Locatie

Congres- en debatcentrum Arminius

Museumpark 3

3015 CB Rotterdam

X