Over ons

Jongeren verdienen een stem om hun eigen toekomst duurzaam vorm te geven. De Jonge Klimaatbeweging wil diverse jongerenorganisaties verenigen tot een sterke stem om klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

 

De Jonge Klimaatbeweging is ontstaan rond de klimaattop COP21 in Parijs in november 2015, als samenwerking tussen Studenten voor Morgen (Morgen), Jongeren Milieu Actief (JMA) en de Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling naar de VN (JV’ers).

Wat doen we?

De Jonge Klimaatbeweging behartigt de duurzame belangen van jongeren bij overheid en politiek. We gaan hierin voorbij aan ideologie. De noodzaak van klimaatactie is niet links of rechts, progressief of conservatief. Wij proberen op een positieve manier iedereen te betrekken bij de overgang naar een duurzame wereld. Dit doen we onder andere door gesprek aan te gaan met politici en beleidsmakers. Maar ook door het uitvoeren van verschillende acties zoals #KlimaatKandidaat en de Jonge Klimaattop!

 

Bekijk hier onze toekomstige evenementen en bekijk ook de duurzame evenementen van jongerenorganisaties die bij ons aangesloten zijn!

Waarom?

Wij, jongeren, zijn de generatie die moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering. In een samenleving waar de wereld van morgen in handen ligt van de politici en beleidsmakers van vandaag is het belangrijk dat onze stem gehoord wordt.

Visie

De Jonge Klimaatbeweging gaat voor een wereld waarin de belangen van jongeren en de aarde vanzelfsprekend worden meegenomen in het vormen van de toekomst. Wij willen een inclusieve maatschappij waarin jongeren zeggenschap hebben over het verduurzamen van de samenleving. Een toekomstbestendige samenleving waarin rechtvaardigheid en empathie centrale uitgangspunten zijn.

Missie

De Jonge Klimaatbeweging werkt samen met jongerenorganisaties om zeggenschap van jongeren in de samenleving te garanderen bij het tegengaan van klimaatverandering en om een duurzame toekomst te bereiken.

Aangesloten jongerenorganisaties

Op dit moment hebben 42 jongerenorganisaties zich bij ons aangesloten door de Jonge Klimaatagenda te tekenen.

 

X